WhatsApp kanali (Channels) – otvorite svoj kanal ili pratite kanale sportaša, klubova, influencera…

WhatsApp je napravio iskorak i sve više postaje prava društvena mreža – do sada je bio popularan alat za komunikaciju i dopisivanje s prijateljima i članovima grupa, a sada WhatsApp kanali omogućavaju da pratite omiljene sportaše, glazbenike, klubove…

Riječ je o najnovijoj opciji koja administratorima kanala omogućava slanje jednosmjernih poruka svojim pratiteljima, uključujući tekst, fotografije, videozapise, stickere i ankete. WhatsApp kanali su javni – svatko može otkriti, pratiti i pogledati vaš tj. “pretplatiti” se na novosti i primati informacije.

WhatsApp daje prioritet zaštiti osobnih podataka, kako za administratore kanala tako i za pratitelje, pa se kanali razlikuju od uobičajenih chatova, a identiteti kanala koje korisnici prate ne otkrivaju se drugim pratiteljima.

Ukratko, administrator i ostali pratitelji kanala kojeg pratite ne mogu saznati vaš telefonski broj. Koga ćete pratiti je vaš izbor, kažu iz WhatsAppa i dodaju da će omogućiti administratorima da odluče tko može pratiti njihov kanal i žele li da njihov kanal bude vidljiv u imeniku ili ne.

Kako koristiti WhatsApp kanale

Ako želite pronaći i pratiti kanale, otvorite aplikaciju WhatsApp i idite na novu karticu „Updates“ ili “Ažuriranja“ili pretražite kanale prema nazivu ili ključnoj riječi.

Kada pronađete kanal koji želite pratiti, dodirnite gumb “Slijedi“. Za pregled ažuriranja s kanala koje pratite, idite na karticu “Ažuriranja“. Novosti s određenog kanala možete vidjeti i ako dodirnete naziv kanala.

Na ažuriranja možete reagirati emotikonima, a možete ih proslijediti u chatove ili grupe dodirivanjem gumba za prosljeđivanje.

Kako otvoriti Whatsapp kanal

Ako imate WhatsApp račun, provjerite je li ažuriran na najnoviju verziju, a kako bi dodali više sigurnosti svom kanalu, uključite potvrdu u dva koraka za WhatsApp račun koji stvara vaš kanal i za račune svih administratora.

Kliknite na WhatsApp i Ažuiranja u donjem lijevom kutu aplikacije

Kliknite na znak + u gornjem desnom kutu i odaberite > Izradi kanal

WhatsApp kanali – otvorite kanal

Kliknite > Nastavi

Upišite naziv kanala kako bi završili proces stvaranje svog kanala. U bilo kojem trenutku možete ponovo promijeniti ime.
Prilagodite svoj kanal: prilagodite svoj kanal tako što ćete dodati opise i ikone.
Dodajte opis kanala: napišite nekoliko riječi kako biste pratiteljima pomogli da razumiju o čemu se radi na vašem kanalu.
Dodajte ikonu kanala: dodajte sliku sa svog telefona ili weba kako biste se istaknuli.

WhatsApp kanali – uredite svoj kanal
WhatsApp kanal
WhatsApp kanali – dodaj fotografiju
WhatsApp kanali – slanje linka

WhatsApp kanali – podijeli vezu
WhatsApp kanali – postavke
WhatsApp kanali – Uređivanje profilne slike

Zatrebate li pomoć, do podrške možete doći ovim koracima: WhatsApp Settings > Help > Contact us.


Ako više volite video pregled, evo i kratkog video vodiča:

Ažuriranje WhatsApp kanala

Otvaranje kanala ne može biti jednostavnije, a pogledajmo i što je sve Meta poboljšala na kanalima?

Poboljšani imenik: možete otkriti kanale filtrirane po geolokaciji, odnosno državi. Također mogu vidjeti nove, aktivne i popularne kanale na temelju broja pratitelja.

Reakcije: možete izraziti svoje povratne informacije pomoću emotikona i vidjeti ukupan broj reakcija.
Uređivanje: administratori će imati mogućnost uređivati svoja ažuriranja u roku od mjesec dana. Nakon toga, ažuriranja će se automatski izbrisati s WhatsApp servera.

Prosljeđivanje: kada korisnici prosljeđuju ažuriranje u chatove ili grupe, proslijeđena poruka uključuje link natrag na kanal, tako da drugi korisnici saznaju više o temi.

Evo, koliko nam se opcija Whatsapp kanali sviđa, da smo otvorili svoj kanal Promocija BB- savjeti iz marketinga na kojemu se kao prvi post objavili ovaj blog. I ubuduće ćemo dijeliti čak i one male kratke savjete/aplikacije/ preporuke koji u digitalnom marketingu dobro dođu.

Još jedan kanal, ali ovaj nam je najdraži. Jer oduvijek volimo Whatsapp.

Želiš biti vidljiv na internetu i online prodati svoje proizvode/usluge? Imamo plan! Nazovi!
Ako želite povremeno dobiti još poneki savjet ili informaciju od nas, slobodno se upišite u naš newsletter. Nećemo gnjaviti – ako prekršimo ovo obećanje – uvijek se možete odjaviti.

Svaki dan nešto naučimo.
I to rado podijelimo.

#digitalnimarketing