Nova pravila korištenja WhatsAppa vrijede od ove subote, a evo što vas čeka ako ga ne ažurirate

Ako ste i vi jedni od onih koji su ovih dana odgađali ažuriranje na WhatsApp-u i pritiskali “ne sad” gumb, vrijeme je da ipak pritisnete “prihvati” jer od 15. svibnja kreću nova pravila. Zbunjuje li vas što se to mijenja?

E pa, u slučaju da i dalje budete “kampanjac” i uporno budete pritiskali odgodu, iz WhatsAppa upozoravaju da više nećete moći prihvatiti dolazne pozive ili vidjeti obavijesti , WhatsApp će prestati primati poruke ili pozive na vašem telefonu.

WhatsApp ažuriranje: pritisnite “prihvati”

Iako je u siječnju započelo ovo ažuriranje, mnogi od vas su ga odgađali pa su iz WhatsAppa čak mislili ukinuti aplikaciju onima koji ga prolongiraju. 

Ažurirajte WhatsApp

Za sve vas, ljubitelje gumba “ne sad” iz WhatsApp-a poručuju da će vam i dalje dopuštati nastavak korištenja, ali će vas prilikom svakog ulaska u prostor za dopisivanje podsjetiti na to da su nova pravila stupila na snagu i da ipak kliknete “prihvati”. I tako stalno pa dok vam ne dosadi…

WhatsApp ažuriranje

Pojašnjavaju da će nakon toga funkcionalnost aplikacije postati ograničena dok korisnici ne prihvate nova pravila, ali i ističu kako se to neće dogoditi svima u isto vrijeme.

-Nećete moći pristupiti svojim razgovorima, ali ćete se moći javiti na dolazne telefonske i videopozive. Ako imate uključene obavijesti, moći ćete kliknuti na njih kako biste pročitali ili odgovorili na poruku te uzvratili propušteni poziv. Nakon nekoliko tjedana ograničene funkcionalnosti više nećete moći prihvatiti dolazne pozive ili vidjeti obavijesti i WhatsApp će prestati primati poruke ili pozive na vašem telefonu– kazali su iz WhatsApp-a. 

Napominju kako neće brisati račune onima koji ne prihvate nova pravila, a funkcionalnost će se vratiti onog trenutka kad korisnik prihvati nova pravila.

WhatsApp za tvrtke

Iz Facebooka tvrde kako se nova pravila odnose prvenstveno na tvrtke koje koriste WhatsApp za komunikaciju s korisnicima i omogućit će im dijeljenje podataka s Facebookom.

Naglasili su kako su pravila za korisnike unutar EU, pa tako i za one u Hrvatskoj malo drugačija i daju im više više kontrole nad njihovim podacima (zahvaljujući GDPR-u). 

Dobre vijesti za “kampanjce” su sljedeće:

-Nitko neće izgubiti pristup svom računu na WhatsAppu 15. svibnja zbog ovih ažuriranja pravila korištenja. Posljednjih nekoliko tjedana prikazivali smo obavijest u WhatsAppu koja daje više informacija o updateu. Nakon što smo svima dali dovoljno vremena da pregledaju nova pravila, nastavit ćemo podsjećati one koji ih nisu imali prilike pregledati i prihvatiti. Kad prođe još nekoliko tjedana, podsjetnik će postati uporan– piše na WhatsAppovim stranicama.

WhatsApp ažuriranje

Nema još puno do subote, stoga, ne odgađajte ažuriranje da ne biste možda propustili neki važan poziv…

Više o ostalim ažuriranjima i novostima iz Facebooka pročitajte na našem blogu.

Želiš biti vidljiv na internetu i online prodati svoje proizvode/usluge? Imamo plan! Nazovi!
Ako želite povremeno dobiti još poneki savjet ili informaciju od nas, slobodno se upišite u naš newsletter. Nećemo gnjaviti – ako prekršimo ovo obećanje – uvijek se možete odjaviti.

Svaki dan nešto naučimo.
I to rado podijelimo.

#digitalnimarketing