Website builder how to do it on the Google

NAPRAVI WEB STRANICU U SAMO 1 DAN! I TO BESPLATNO!

Zvuči kao „navlakuša“ iz Top Shop reklame, ali zaista je moguće izraditi web stranicu za onako za “prvu ruku” u samo jedan dan. I to 100% besplatno!

Komu se to isplati? Kad si velik kao Google, možeš sebi priuštiti platformu GoogleMyBusiness koju si zamislio kao 3 u 1: adresar, društvena mreža i web stranica.

Da se razumijemo- ovo je rješenje za sve one koji tek pokreću i treba im info web stranica koju će pokazati klijentima, ali svaki ozbiljniji posao traži da imate svoju vlastitu web stranicu na kojoj ćete, u konačnici prodavati svoje proizvode i usluge.

Besplatna web stranica na GoogleMyBusiness zvučat će ovako mojafirma.business.site, a ako želite domenu koja završava na .COM ili .HR trebate se odabrati hosting provideru. 😊

JE LI STVARNO BESPLATNO?

Da, samo ne znamo do kada. Zato iskoristite ovu priliku, jer Google je poznat po tomu što u početku sve daje besplatno, a onda kada više ne možete bez njega, krene naplata.

Zato ne gubite vrijeme, već slijedite jednostavne upute za izradu vaše prve web stranice.

UPUTE ZA OTVARANJE WEB-A:

U internet pretraživač (Chrome, Firefox…) upišite Google My Businesswebsite builder ili web-lokacija, ako ne možete naći kliknite OVDJE.

Pratite naše korake, idemo zajedno do izrade weba!

1. KORAK:

Unesite naziv tvrtke, zatim kategoriju kojoj vaša tvrtka pripada! Primjer: Distribucija ili prodaja/proizvodnja sredstava za čišćenje.

2. KORAK

Nakon što ste odabrali kategoriju kojoj pripada vaše poduzeće, red je da odaberete želite li da se lokacija vašeg poduzeća prikazuje na web stranici. Odgovor je DA.

3. KORAK

Upišite tražene podatke: adresa, poštanski broj i grad u kojem je registrirano poduzeće.

4. KORAK

Odaberite odgovor koji je vezan za vašu uslugu i lokaciju i odgovorite je li vaša usluga/proizvod dostupan i van lokacije? Recimo, ako nudite dostavu onda to znači da vaši kupci mogu biti posluženi i van lokacije u kojoj radite.

5. KORAK

U ovom dijelu treba samo navesti mjesta, gradove, države u kojima je vaše poslovanje moguće ili gdje dostavljate.

6. KORAK

U navedenom polju unosite kontakt broj vašeg poduzeća ili broj na koji vas potencijalni kupci / korisnici usluga mogu dobiti.

7. KORAK

I evo nas, the end! Otvorili ste svoju web stranicu koju sada morate urediti i ušminkati! Zamislite to kao da birate interijer za vaš novi dom! Po svom guštu odabirete temu, boje, slike, dizajn i “punite kuću” informacijama koje su potrebne.

Što više informacija unesete, Google vas više voli. Razumljivo, pa tko ne bi odabrao apartman koji je full opremljen, prije nego neki koji jedva ima krevet i wc. Isto tako na vas gleda i Mr. Google. Prije će mu za oko zapeti web koji je sređen, pun informacija i pravilno popunjen, nego neki koji je ofrlje popunjen.

GDJE UNOSITI PODATKE?

S lijeve strane stoji alatna traka s izbornikom i raznim opcijama. To je mjesto koje tražite!

Izbornik s lijeve strane

Za početak bilo bi dobro popuniti Info, jer se odnosi na neke osnovne informacije poput radnog vremena i slično. Zatim, naš savjet je unijeti “products” odnosno proizvode koje nudite, ili “services” ako su usluge u pitanju.

KOJA MI JE KORIST OD OVOG WEB-a?

Dok je besplatno – napravite! Uvijek je dobro da postojite na Google-u, na kraju krajeva, 98% pretraga se obavlja preko ove tražilice, pa nemate baš puno izbora.

Ovako izgleda naslovna stranica. Ne zaboravite potvrditi vašu web stranicu! Pratite koliko je u postotku popunjen profil i trudite se uvijek ažurirati sve na vrijeme, naročito u situaciji Covid-19 kada svi imaju već lagane tikove od raznih obavijesti.

POTVRDA

Profil neće biti vidljiv sve dok ne kliknete na “Potvrdi odmah”. Otvorit će se prozor gdje trebate upisati samo svoje ime i prezime, Google automatski postavlja adresu, i to onu koju ste unijeli kao sjedište firme. U roku 14 dana doći će vam pismo s kodom (nešto kao PIN) uz pomoć kojeg će vas Google verificirati da ste to vi i da ga ne lažete. 🙂

Slanje potvrde

SAVJETI ZA KRAJ 🙂

Popunite profil
Stavite što više slika
Jednom u tjednu barem napišite neku novost ili akciju
Budite aktivni na stranici
Odgovarajte na vrijeme na poruke i pozive, nitko ne voli dugo čekati

Za dodatno uređenje ovog “doma” i dizajn, kontaktirajte nas. Odgovor ćete dobiti u najkraćem roku!

Želiš biti vidljiv na internetu i online prodati svoje proizvode/usluge? Imamo plan! Nazovi!
Ako želite povremeno dobiti još poneki savjet ili informaciju od nas, slobodno se upišite u naš newsletter. Nećemo gnjaviti – ako prekršimo ovo obećanje – uvijek se možete odjaviti.

Svaki dan nešto naučimo.
I to rado podijelimo.

#digitalnimarketing