Facebook 2021 updated: Što je novo na Facebooku u ožujku?

Iz Facebooka su i u ožujku pripremili nove nadopune koje će posebno usrećiti content marketing i copywriting stručnjake te ostale koji zarađuju preko ove platforme.

Što je novo na Facebooku u ožujku?

Facebook je u ožujku pripremio nove opcije koje se odnose na Creator studio i kreiranje sadržaja i oglasnog prostora. Svi oni koji zarađuju preko Facebooka, sada će imati priliku još više zaraditi.

Donosimo vam kratak sažetak onoga što su nam protekloga ožujka pripremili iz Facebooka. Javite nam se da zajedno prokomentiramo nova ažuriranja…

Zarada u Creator studiju

Facebook donosi brojne pogodnosti  za sve content marketing stručnjake. Od 2019.do 2020. broj content marketing stručnjaka koji mjesečno zarađuju više od 10 000 USD na Facebooku, porastao je za 99 posto. 

Facebook updated: Creator studio

Ove godine, svi vi koji zarađujete putem ove platforme moći ćete još više zaraditi jer Facebook uvodi nove načine kako da unovčite rad na njihovoj platformi i to putem opcije Creator studio.

Novosti s video zapisima

Content marketing stručnjaci odsad možete zaraditi ispod slikovnih oglasa i videa u trajanju od jedne minute. Prije su se mogli unovčiti samo video zapisi od minimalno tri minute, a iz Facebooka najavili su izmjene.

Narednih tjedana, Facebook će započeti beta testiranje unovčavanja Facebook priča s oglasima.

Live video oglasi 

Content marketing stručnjaci, jeste li znali da Facebook proširuje mogućnost da oglase koristite u live video zapisima? Zvuči odlično, zar ne?

Kako biste mogli koristiti ovu opciju, potrebno je da je u posljednjih 60 dana imate pogledanih 60 tisuća minuta uživo. Oglašivači mogu isključiti prikazivanje svojih oglasa u live prijenosima prilikom postavljanja kampanja.

Facebook unaprijeđuje “Stars” program

Kao što znate, Facebook je program “Stars” pokrenuo prije šest mjeseci kako bi korisnici mogli zarađivati i od live prijenosa. 

Iz Facebooka su najavili da će u bliskoj budućnosti uložiti čak 7 milijuna dolara kako bi korisnike Stars programa naučili učinkovitom korištenju programa Stars.

Facebook updated: Stars

Uz poticanje općenite upotrebe Stars, Facebook najavljuje i poboljšanja programa. Pošiljatelji zvijezda već dobivaju značke koje će im pomoći da se istaknutu live chatu, a odsad će i komentari sa zvjezdicom biti prikvačeni tamo gdje ih drugi mogu vidjeti.

Facebook događaji

Facebook se pobrinuo za sve one koji su svoja poslovanja za vrijeme globalne pandemije preselili na Facebook. Organiziranje kulinarskih radionica, virtualnih učionica, predavanja i ostalih evenata odsad će se proširiti na još više zemalja.

Facebook updated: kreiranje događaja

Argentina, Austrija, Bangladeš, Bolivija, Kolumbija, Danska, Ekvador, Egipat, Gvatemala, Hong Kong, Indonezija, Irska, Malezija, Maroko, Novi Zeland, Peru, Portugal, Južna Afrika, Švicarska, Tajvan, Tajland, Filipini, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati dobit će mogućnost da organiziraju događaje putem Facebook eventa i tako zarade.

Jeste li već testirali neku od dostupnih nam navedenih opcija? Javite nam se pa da zajedno prokomentiramo nova ažuriranja.

Više o prethodnim Facebook ažuriranjima pročitajte u prethodnom blogu.

Želiš biti vidljiv na internetu i online prodati svoje proizvode/usluge? Imamo plan! Nazovi!
Ako želite povremeno dobiti još poneki savjet ili informaciju od nas, slobodno se upišite u naš newsletter. Nećemo gnjaviti – ako prekršimo ovo obećanje – uvijek se možete odjaviti.

Svaki dan nešto naučimo.
I to rado podijelimo.

#digitalnimarketing